Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater / aarde). Deze energie wordt door een warmtepomp met een hoog rendement omgezet in warmte voor een comfortabele temperatuur voor de verwarming van uw woning en/of voor het verwarmen van tapwater. Een warmtepomp is ook goed te combineren met uw bestaande CV installatie.

 

Met een warmtepomp  creëert u het perfecte comfortniveau in uw huis tegen betaalbare kosten en met respect voor de natuur. Door onze jarenlange ervaring heeft u  een ruime keuze uit een zeer gevarieerd assortiment warmtepompen voor bijna élke situatie. Overweegt u een warmtepomp te kopen?  Zie hieronder de diverse warmtepompsystemen .

 

  • Water / Water warmtepompen
  • Lucht/ Water warmtepompen
  • Ventilatielucht / Water warmtepompen
  • Hybride Warmtepompen

 

Kies de warmte die bij u past

Een warmtepomp is een goed alternatief voor de cv-ketel,  u overweegt uw huis te verwarmen zonder gas, maar wat is nu de beste oplossing voor uw woning? Dat is per woning verschillend. Er is dus niet één standaard antwoord op de vraag: welke warmtepomp past het beste en wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarom schouwen we eerst uw woning om zodoende de best passende oplossing voor uw situatie te adviseren tegen de economische meest gunstigste condities. Hierbij betrekken we ook de subsidie die de overheid beschikbaar stelt voor warmtepompen.

 

Besparen op uw energiekosten

Wanneer u de overstap maakt naar verwarmen zonder gas (door middel van een warmtepomp) gaat uw energierekening er heel anders uit zien. Met een warmtepomp verbruikt u namelijk geen gas meer. Heeft u zonnepanelen, dan kunt u de stijging van uw stroomverbruik voor een belangrijk deel opvangen. Het verbruik van uw energie wordt daarnaast ook nog beïnvloed door de isolatie van uw woning.

 

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Een belangrijke vraag die vaak gesteld wordt gaat over het geluid dat een warmtepomp produceert.  Het geluid dat een warmtepomp maakt, wordt vooral veroorzaakt door de compressor. Bij een lucht/water warmtepomp of een ventilatielucht/water warmtepomp veroorzaakt de ventilator van de warmtepomp het meeste geluid. Het geluid is altijd afhankelijk van het merk en type, maar ook van de positie van de warmtepomp. Wij adviseren u graag over de positie van de warmtepomp waardoor de geluidsoverlast zo min mogelijk is

Warmtepomp en cv-ketel combineren

Een hybride oplossing is vooral interessant wanneer uw cv-ketel nog niet aan vervanging toe is maar u nu toch al duurzamer wilt gaan verwarmen. Het is dan raadzaam om te gaan voor een warmtepomp met voldoende capaciteit zodat, wanneer de ketel wel aan vervanging toe is, u volledig op verwarmen met de warmtepomp kunt overstappen. Een hybride oplossing is vaak ook geschikt wanneer uw woning nog niet optimaal geïsoleerd is of als de hoofdverwarming uit radiatoren bestaat.

Warmtepomp en zonnepanelen

Door een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen kunt u op een duurzame manier met uw energie omgaan. De opgewekte energie met de zonnepanelen kan het energieverbruik van de warmtepomp voor een belangrijk deel opvangen.

Advies over uw warmtepomp

Bent u geïnteresseerd geraakt voor de aanschaf van een warmtepomp dan kunnen wij adviseren en een u vrijblijvende aanbieding doen.

Ter voorbereiding hierop vragen wij u bepaalde gegevens, indien aanwezig, paraat te hebben:

  • Isolatiewaarde van uw woning;
  • Jaarnota van uw energieleverancier (verbruik gas en elektra);
  • Aanwezigheid van verwarmingsapparatuur (Cv, vloerverwarming, radiatoren);
  • Aanwezigheid, indien van toepassing, van zonnepanelen (type, vermogen, omvormer).

Heeft u deze gegevens niet paraat, dan verrichten wij graag een schouw op locatie om deze gegevens te verzamelen.